Oltiin tänään Nalan kanssa kirjaimellisesti mölleilemässä epävirallisessa tokokokeessa (Avoin luokka). Koe meni kaikenkaikkiaan todella huonosti. Nala oli aika pihalla ja tekin mitä omituisempia virheitä. Kaikista eniten harmittaa kuitenkin Nalan käytös paikallaolossa.

Paikalla makaaminen : 0 Teki saman minkä kerran aikaisemminkin treeneissä eli nousi ylös ja yritti hyökätä naapurikoiraa kohden heti kun annoin paikka-käskyn. Onneksi olin itsekin nopea ja ennätin tarrata Nalaa niskasta kiinni. "Runttasin" Nalan maahan ja annoin uuden käskyn. Tätä säätöä lukuunottamatta teki paikallaolon mallikkaasti. Kerran oli kuulema katsonut naapuria, mutta muuten oli ollut ihan rauhallinen. Ärsyttää ihan valtavasti kun tämä oli jo toinen kerta kun tekee näin. Voi siis puhua jo ongelmasta. Ja ongelma on  nimeenomaan tässä jättövaiheessa, muuten on aina pysynyt tosi hyvin. Pitänee ensi kerran kun otetaan paikallaoloa muiden kanssa niin jäädäkin käskyn jälkeen hetkeksi sivulle ja palkata vain siitä jos on nätisti...

Seuraaminen: 9 En tiedä katseliko merkkejä (kehässä oli ruutu, merkki ja luoksetulon tötsät) vai mitä himmaili alussa. Muuten hyvää vaikka painoi kyllä paikoitellen melko paljon.

Liik. maahanmeno: 9 1/2 . Muistaakseni seuraaminen oli kyllä melko huonoa. Itse maahanmeno ja siellä pysyminen hyvin.

Luoksetulo: 5. Tuli läpijuoksuna. Näytti että pysähtyy, mutta sitten vain hiipi ja hiipi...

Liik. seisominen: 0 Tämä tuli yllätyksenä; Nala ei pysähtynyt ollenkaan, ennen kuin vasta kädellä näytin! Lopun teki sitten hyvin.

Noutaminen: 7 1/2 Osittain kämmäsin tämän itse kun heitin kapulan ihan tuhottoman kauas.  Tarttuminen oli siisti, mutta vauhdissa Nala sitten pyöritti kapulaa melko rajusti. Mutta jotakin hyvääkin kuitenkin, N. ei varastanut kapulalle

Kauko-ohjaus: 8 Matka oli kyllä enemmän kuin viisi metriä. Nala vilkuili melko paljon kehän ulkopuolelle, missä joku leikitti koiraa/yms muuta häiriöö. Itseltä meni pasmat sekaisin kun LO näytti vahingossa seiso-kylttiä ja annoin väärän maahanmeno-käskynkin (norm. kakeissa alas, sanoin maahan). Teknisesti N. teki kuitenkin täydelliset vaihdot. Muistaakseni molemmat maahanmenot vaati kaksi käskyä (toinen selittyy periaatteessa väärällä-käskyllä, mutta toinen ei). Kummallista tämäkin kun lähes poikkeuksetta on ennakoinut niitä.

Estehyppy: 5 Hyppäsi ekalla. Tarvitsi kaksi käskyä, jotta istui. Hyppäsi niin vinoon (lähes esteen linjassa), joten näytin kädellä avun jotta hyppää esteen takaisin.

Kokonaisvaikutus: 8 1/2 Kuulema pääsääntöisesti oikein innokas ja melko osaava koira, mutta syystä tai toisesta virheitä tuli tänään melko paljon.

Pisteet: 109,5 3-tulos sija 2/2

Eipä mennä siis vielä lähiaikoina kokeeseen. Ainakin paikallaolo täytyy saada nyt 110% varmaksi ja paljon viilattavaa muissakin liikkeissä, erityisesti luoksetulon pysäytys kaipaa harjoitusta.