Ti: 

paikallamakuu 4min evl-käskytys. Meni vasta tokalla maahan, oli melko rauhallinen ja nousi ekalla käskyllä. Oltiin kahden belggarinartun välissä.

ohjattu nouto: reunakapulat oli viidessä metrissä ja keskimmäinen kympissä. Merkille vein Nalan kun ei hahmota sitä vielä jos kapulat on takana vaan yrittää ampua niiille. Otettiin molemmat suunnat kerran. Haki hyvin.

Seuraaminen: käskytettynä avo-kaavio. Ekalla suoralla vähän kontakti tippui, liekkö etsi vielä katseella kapuloita tai sitten muuten vaan häröili. Pysähdyksissä tuli vähän tirhan eteen, muuten hyvä.

Kaukot: N. turasi taas ihan uralla nämä. Tarjosi seisomista istumaan nousussa tai sitten hyppäsi eteenpäin. Tein erimatkoista sit vaihtoa siten että saatiin sitten useampi onnistunut suoritus.

 

Ke:

merkkiä: välistä taas räksytti vähän

luoksetuloa: pysäytyksellä, pallon kanssa ja läpijuoksua. Pysäytys saisi olla edelleen terävämpi.

Liik. maahanmeno: N. lähti perään juoksemaan kun oli kävellyt jo jonkin aikaa. Otettiin sit uudestaan paremmalla menestyksellä

Kaket: eri matkoista lähinnä istu-maahan ja maahaa-istu vaihtoa. Nyt kaikki hyvin.

Ruutu: pari kertaa eri matkoista. Lappua ei ollut joten paikka oli aika hakusessa, kerran tarjosi myös merkkiä.

To:

Käytiin kokeilee Vehmersalmella paimennusta. Lampaat (olikohan niitä 4 tai 5) oli sellaisessa neliskanttisessa aitauksessa. Ekalla kerralla minä pidin Nalaa pitkässä liinassa ja terhi, joka oli neuvomassa, kulki lampaiden edellä ja ohjasi sauvalla Nalaa. Nalaa kiinnostui lampaista ja välillä ihan paimentikin niitä. Häntä pysyi koko ajan alhaalla ja ääntä ei kuulunut. Sauvaa Nala osasi väistää hyvin. Nala meni välillä lepäilemään ja muut koirat teki sillä välillä. Tokalla kerralla kokeiltiin niin, että minä kuljin lampaiden edessä ja terhi oli liinan jatkona. Alkuun N. meinasi ryysiä kun sille iski hätä minun luokse. Välistä teki taas tosi hienosti, mutta loppua kohden alkoi ilmeisesti väsyä kun katseli välistä maisemia ja puuhaili muuta. Pitää katsoa jos ensi kesänä pääsisi jollekin kurssille harjoittelemaan lisää....