Tällä viikolla ollaan tokoiltu Nalan kanssa kunnolla tiistaina ja tänään. Muina päivinä ollaan otettu vaan sisällä/lenkillä jotain pientä, lähinnä kaukoja, paikallaoloja ja seuraamisessa liikkeelle lähtöjä.  

Ti oli ryhmätreenit. Paikallaistumiseen ei menty, mutta paikkamakuu otettiin. Palkkasin Nalan maahanmenosta ennen kuin jätin koiran, mistä Nala meni ilmeisesti vähän ymmälle kun nousi hölmön näköisenä seisomaan. Ei siis yrittänyt lähteä mihinkään vaan näytti lähinnä siltä, että ei tiennyt mistä oli kysymys. Korjasin maaahan uudestaan ja sitten pysyi hyvin koko ajan (aika kai 4min). Puolivälissä kävin kerran palkkaamassa. Muina liikkeinä otettiin seuraamista merkkien lähellä, ruutu ja kaket. 

Seuraaminen: tarkoitus oli siis harjoitella sitä siten että merkkejä oli ripoteltu ympäri kenttää, kun N. on viime aikoina meinannut kyttäillä niitä melko lailla, jolloin kontakti on sitten katkeillut. Mutta tietenkin nyt kun niitä ihan asioikseen harjoiteltiin niin N. ei kiinnittänyt niihin mitään huomiota vaan piti kontaktin hienosti. On se fiksu koira kun aina kun harjoitellaan jotakin tiettyä ongelmaa niin silloinhan se ei sitä tee. Mutta hyvä näin. 

Ruutu: Ei eka löytänyt koko ruutua, vaan lähti juoksemaan ruudun viereen, kutsuin takaisin ja Päivi kävi näyttämässä ruutua jolloin N. hoksasi sen. Meni sit ihan ok. ruudussa etsi vähän alustaa jota ei tällä kertaa ollut. Pari lähetystä vielä eri matkoista ja sit vika siten, että pallo oli ihan takareunassa. N. menee kyllä laukalla ruutuun, mutta vauhtia saisi olla vielä enemmän.

Kaket: tehtiin ihan kokonaisena liikkeenä. Matka 5-6m. Pysyi hyvin paikallaan ja tekin kaikki vaihdot hienosti ekalla käskyllä vaikka katselikin samalla vähän muita yhtäaikaa treenaavia koiria.

Tänään kävin Nalan kanssa lähikentällä. 

Paikallamakuu n. 4min näkösällä kun kentällä ei ole mitään piiloja. Kävin välillä palkkaa. Pikkasen meinas pää pyöriä kun pyöriä meni tiellä nalan takana, mutta pysyi kuitenkin hyvin.

Yksittäisen tunnarin etsintää heinikosta. Matka reilusti yli 10m. Etsi ja löysi hyvin ja piti kapulaakin aika nätisti.    

Luoksetuloa: otin vaihtelevasti pari läpijuoksua, ja siten, että heitin pallon ja yksi sellainen, että pysäytin ja heitin pallon siitä. Pysähdys saisi olla vielä nopeampi. Helposti  kuitenkin ennakoi sitä ja hidastaa vaihtia puolessa välissä. Oppiikohan N. tätä ikinä?!

Liikkeestä seisomista. Ekalla ei pysähtynytkään. Tuntuu, että N. jotenkin unohtanut tämän jutun. Pitäisi ottaa jääviä vähän useammin. Sain kuitenkin sitten onnistuneitakin. Palkkasin enimmäkseen pelkästä pysähdyksestä ja kerran kävelin myös matkan eteen ja taakse, tässä ei ongelmaa.

Seuraamisessa otin vielä kaikki käännökset yksittäin pallopalkalla. Ne N. teki niin loistavasti, että jätin seuraamisen sit siihen.