Torstaina 17.9 tuli kuluneeksi tasan vuosi Nalan leikkauksesta, jossa siis katkaistiin reisiluunpää. . En kyllä vuosi sitten olisi uskonut, että Nala on vielä nyt minulla ja vielä noinkin hyvässä kunnossa. Oli se niin surkean näköinen ja paraneminen tuntui tuskallisen hitaalta. Tässäpä kuvasarja Nalan paranemista.

Leikkaushaava parin päivää leikkauksen jälkeen. itse haava oli koko ajan siisti ja Nala antoi sen olla niin hyvin, että kauluria pidettiin vain Nala oli yksin.

Nala kolme päivää leikkauksen jälkeen. Kyllä oli koira niiin onnettoman näköinen kun jalka vain roikkui mukana.

Uimassa alettiin käydä heti tikkien poiston jälkeen. Uintireissujen määrää vain rajoitti se, että lähin koirauimala oli Vaajakoskella.

Ja niinkuin kuvasta näkyy niin Nala ei erituisemmin pitänyt uimisesta. Lopussa meinasi hierojakin, joka oli altaassa Nalan kanssa, saada hammasta kun kantoi Nalan aina takaisin uimaan kun Nalan yritti vain pyrkiä rampille ja altaasta pois. Uidessakin Nala oli mielellään käyttämättä jalkaa, jonka takia hierojan piti olla altaassa koko ajan mukana ja ärsyttä jalkaa, jotta Nala muisti sitä käyttää. Näihin aikoihin mentiin myös ekan kerran fysioterapeutille.

Tasan yksi kuukausi leikkauksesta. Nala ei edelleenkään varaa painoa jalalle yhtään. Lenkkeily on vielä lyhyitä ja erittäin hitaita kävelylenkkejä. Yhtään jos vauhti kasvoi niin jalan käyttö loppui.

29.11.2008 Reilu kaksi kuukautta leikkauksesta. Nyt Nala jo seisoi jalalla hiukan ja kävellessä jalan käyttö oli jo melko hyvää. Noin joulukuun puolenvälin aikoihin päästiin myös jo vähän ravaamaan. Hihnassa mentiin kuitenkin edelleen. Kipulääkkeiden anto lopetettiin joulukuussa.

Helmikuu 2009. Lumessa tarvottiin melko paljon, jotta jalkaan olisi saatu lihaksia. Tammikuun loppupuolella Nalaa pystyi pitämään lenkillä jo pieniä hetkiä irti ja jalka oli silti käytössä.

Huhtikuun loppu. Liikkuessa jalka toimii jo tosin hyvin. Ainoastaan laukassa jalan liike on olematon (edelleen).

Seisominen oli kuitenkin edelleen tuollaista. Näihin aikoihin Nala käveli jonkin verran fysioterapeutilta saadun jalkapainon kanssa.

Elokuu 2009. Painoa on jo jalalla ihan kivasti. Usein Nala kuitenkin esim. rasituksen jälkeen aavistuksen keventää jalkaa. Ja toisaalta asento näyttää hassulta myös sen takia, että leikattu jalka on n. 5cm tervettä lyhyempi. Jalka on kuitenkin täysin kivuttoman oloinen.