Viime viikonloppu vietettiin Maaningalla Kpsh:n haukkumajalla tokon parissa. Kouluttajana oli Pia Miettinen, joka oli tuttu jo edelliseltä vuodelta. Viikonloppu aloitettiin jo perjantai-iltana esittelemällä itsemme, koiramme ja ongelmamme. Luca oli majalla mukana ja leikki kovasti Pian 4kk ikäisen lancashire heelerin, Ruun kanssa.

Lauantaina aamupäivällä otin Nalan kanssa seuraamista, tunnaria ja merkkiä.

Seuraaminen: Nala oli aika pihalla aluksi, eikä seurannut ollenkaan niinkuin normaalisti. Paranti kuitenkin loppua kohden. Keskityttiin lähinnä käännöksiin missä Nala meinaa välistä näppiä minua. Vaikeaa oli osata komentaa Nalaa oikeaan aikaan kun välillä se tekee päällään näykkäsyliikkeen, mutta ei kuitenkaan koske kunnolla minua kun en tunne mitään. Tähän näppimisasiaan saatiin vain neuvoksi komentaa niistä ja välillä avittaa käännöksiä namilla.

Tunnari: Tehttiin ihan kisamaisena. Nala nuuski hienosti ja löysi oman. Pureskeli kuitenkin hiukan kapulaa. Pia sanoi, etttä pureskelua lukuunottamatta tunnari on tosi hyvä. Pureskeluun saatiin ohjeeksi ottaa namit esille kun koira on tulossa kohti, jolloin ajatus keskittyisi tulossa olevaan palkkaan. Otettiin sit muutaman kerran yksittäisellä kapulalla jonka kävin itse piilottamassa. Aloin rapistaa namipussia heti kun nala oli löytänyt kapulan->ei yhtään pureskelu!

Merkki: ongelma ollut lähinnä haukkuminen, jota ei tietenkään nyt tullut ilmi. Otettiin muutama merkki siten, että jätin nalan vähän kauemmaksi ja kävelin itse lähemmäksi merkkiä.

Iltapäivällä nala teki ohjattua noutoa ja avohyppyä.

Ohjattu: Otettiin eka siten, että reunakapulat oli puolessa välissä ja keskimmäinen normaali matkassa. Merkille ohjasin kädellä kun ei vielä tajua sitä jos on kapulat takana. Teki molemmat suunnat hienosti. Laitettiin sit oikeisiin etäisyyksiin kaikki kapulat. Kävin itse vielä nostamassa haettavan kapulan kun olin laittanut Nalan merkille. Haki taas molemmat hyvin. Pia sanoi, että itse laittaa kapulat aina aika pian jo täyteen matkaan. Pitää alkaa nyt treenaa siten, että ovat oikeissa matkoissa ja avitan vähän siten, että käyn vielä itse nostamassa haettavan.

Avohyppy: ongelmana ollut se, että N. kääntyy aina oikeaan reunaan ja tulee tosi lähelle estettä. Hinkattiin sitten tätä heittämällä lelu aina kauas vasempaan reunaan.

Iltapäivästä otettiin  myös paikallaolo evl-käskytyksellä 4min. N. pysyi hyvin. Välillä oli laskenut ja nostanut päätään.

 

Sunnuntaina tuli aamupäivästä vettä aivan kaatamalla. Otin nalan kaa hyppynoutoa ja luoksetulon pysäytystä.

Hyppynouto: ei olla ennen otettu, mutta ajattelin nyt koittaa kun N. osaa kuitenkin jo noutaa ja hypätä. Ekan hypyn mokasin itse kun N. pääsi kiertämään esteen ja varastamaan kapulan. Muut kerrat teki oikein. Hiukan meinasi ennakoida ja kapulaa muljautti hiukan suussaan.

Luoksetulo: Ollaan vaihdettu tähän nyt suullinen käsky. Pysähtyi ihan ok kun matka oli melko lyhyt. 

Iltapäivällä metallinouto, ruutu ja seuraamista.

Metallinouto: Muuten hyvin, mutta N. muljautti kapulaa taas suussaan. Saatiin sit ohjeeksi vähän sama kuin tunarissakin eli että palkka otetaan esille kun koira on tulossa kohti jolloin ajatus tulee palkkaan. Harjoiteltiin sit tätä. Oli aika vaikeaa ottaa palkka oikeaan aikaan esille.

Ruutu: Otettiin vaihtelevahti eri matkoista ja välillä oli alusta ruudussa ja välillä ei. Tässä tuli taas haukku esille. Kerran nala pääsi räksyttämällä juoksemaan ruutuun saakka. Tässä pitää kuulema olla tiekempi, ettei pääse mitään tekemään jos haukkuu. Muuten ruutua tulee harjoitella eri matkoista ja välillä alustan kanssa ja välillä ilman .

Seuraaminen: nyt nala teki normiseuraamista. Kontakti oli hyvä ja paikka pysyi enimmäkseen ihan hyvin, paitsi yhdessä kohdassa edisti aika reilusti. Näppimistä oli vain yhdessä tai kahdessa käännöksessä. 

Viikonloppu oli oikein mukava. Toivottavasti ensi vuonna päästään uudestaan...