Tänään käytin Lucan tutkittavana kun sillä on kuulunut kummaa naksetta takajaloista usein kun se istuu tai menee maahan. Nakse kuului ekoja kertoja varmaan jo reilun 3kk ikäisenä kun  toisen rokotuksen yhteydessäkin kysyin siitä eläinlääkäriltä, mutta se ei osannut sillloin sanoa siihen mitään. Muuten jalat ei siis ole ikinä mitenkään oireilleet kuin tuolla ikävällä äänellä.

Ell. tutki eka polvet ja sit käytiin pihalla katsomassa vielä raviakin vaikka ei siinä ole ikinä mitään outoa ollut. Sit otettiin vielä lonkka- ja polvikuvat. Nivelissä eikä luurakenteissa ei kuitenkaan onneksi ollut mitään kasvuhäiröön tai vikaan viittavaa. Tämänhetkinen arvio lonkista olisi C, johtuen oikeanpuoleisesta löysyydestä, mutta kehitys on vielä kovin kesken ja ell. epäilikin, että tiivistyy vielä ainakin B:ksi.

Kylläpä helpotti, ettei mitään vikaa löytynyt vaan ääni on vaan normaalia nivelten naksumista, jota vaan kuuluu Lucalla melko lailla. Ääni kyllä yököttää edelleen, vaikka se kuulostaa melko samalta kuin omien nilkkojeni napsuminen.  Painoa Lucalla oli 17kg.