Nalan kanssa tokoiltiin tänään taas Pieksämäellä reilussa 25 asteen pakkasessa. Tuomarina oli Kaisa Poutanen. Nala taas näytti ettei mitkään liikkeet ole varmoja ja vaikka harjoitellessa onnistuisikin 100 prosenttisesti niin kokeessa voi käydä mitä vaan...Ykköstulos jäi harmittavan yhden pisteen päähän. Kylläpä ketutti  Olisin jo niin mielelläni jättänyt avoimen luokan...

Paikallamakuu: 5  Meni maahan taas vasta toisella käskyllä. Liikkuri kysyi onko valmista ja vasta sen jälkeen käski irroittaa hihnat (Nala oli jo irti), siihen tuli sitten taas niin pitkä tauko, että Nala ennätti jo alkaa katselemaan maisemia, jolloin maahan ei tietenkään voi mennä ekalla käskyllä. Pysyi kuitenkin hyvin 3min paikallaan, mutta kun oltiin palaamassa koirien luo jossain puolessa välissä kehää niin Nala päättikin, että tämä on luoksetulo ja sinkosi häntä pystyssä minun luokse. Voi rähmä! Kaikkea se kehtaa keksiäkin Vain bordercollie voi olla näin "älykäs".

Seuraaminen: 10 Jee tämä sentään onnistui taas vaihteeksi. Paikka ja kontakti pysyi hyvin koko ajan, eikä painanut yhtään.

Liikkestä maahanmeno: 10

Luoksetulo: 7 Pysähdys venyi vähän, mutta pysähtyi kuitenkin.

Liikkestä seisominen: 10 Jee, ei ennakoinut edes perusasentoa! Jotakin ollaan siis opittukkin 

Noutaminen: 9 En ole ihan varma mistä piste lähti. Vähän Nala kyllä pyöräytti kapulaa, mutta ei läheskään niin paljoa kuin mitä on pahimmillaan tehnyt. Tässä taidetaan siis jatkaa samalla linjalla eli ei juuri heittoja vaan pelkkää pitotreeniä ja makupalan kanssa kapulan nostamista/tuomista

Kauko-ohjaus: 7 Nala päätti nousta vasta kolmannella käskyllä. Eipä ole ennen tätä keksinytkään. Muuten teki hyvin.

Estehyppy: 7,5 Nala kolautti hyppyä takaisinpäin tultaessa. Tätähän Nala on tehnyt ennekin kun se jää niin lähelle hyppyä, ettei jaksa ponnistaa siitä enää puhtaasti yli. Tästä olisin kyllä suonut sen puuttuvan puolipistettä enemmän koska hipu oli kuitenkin niin pieni ja muuta vikaa liikkeessä ei ollut.

Kokonaisvaikutus:  9

Pisteitä siis 159, sija 4/10.

Suunnittelin vähän, että olisin leikkuuttanut Nalan ensi kuussa, mutta taidetaan sitä vähän siirtää jotta päästään kokeeseen mahdollisimman pian. Käydään sitten vaikka sata kertaa avoimessa, että saadaan se perskeleen TK2-koulari!!

Eetu täytti tänään viisi vuotta. Illalla juhlistamme vuosipäivää maksalaatikon merkeissä...