Viime sunnuntaina oltiin Nalan kanssa Haukkumajalla Miettisen Pian tokovalkassa. Aikaa per koirakko oli puoli tuntia. Nalan kanssa otettiin seuraamista, hyppynoutoa ja kaukokäskyjä.

Seuraaminen: ongelmana ollut häiriössä ympäristön kyttäys, kontaktin katkeileminen ja taas yksin tehdesssä edistäminen ja painaminen. Lisäksi välillä on ollut ääntelyäkin. Tehtiin ekaks hihnassa seuraamista ihan ihmisissä ym. häiriöissä kiinni. Tässä ei ollut mitään ongelmaa vaan kontakti pysyi hienosti. Ongelma onkin yleensä tullut esille lähinnä silloin kun häiriötekijät on levällään ja niitä on paljon (kentällä merkkejä, ihmisiä monessa kohdassa, muita koiria kaukana yms.). Otettiin myös kaaviota missä ei myöskään kontakti katkeillut, mutta haukkumista tuli parissa kohdassa (muistaakseni paikallakäännöksissä). Minun pitäää kuulema vaatia vain kontakti tiukemmin jos Nala häröilee kun kuitenkin osaa ja pystyy sen pitäämään. Myös haukun suhteen pitää olla paljon tiukempi.

Hyppynouto: pitkästä aikaa puukapulalla. Ongelma ollut kapulan pureminen. Lisäksi N.nytkähtää ärsyttävästi kun heitän kapulan. Nyt ei kuitenkaan suureksi yllätykseksi puremista tullut muuta kuin perusasennossa pientä pyöritystä. Pa oli kyllä vino, ja siihen Pia puuttuikin. Puremiseen saatiin samat ohjeet kuin aikaisemminkin eli pitotreeniä ja sit lelu esillä noutoa, jolloin keskittyy siihen.

Voi-kaket: ei edisty yhtään. Välillä tuntui, että saatiin jo matkaa pidemmäksi, mutta taisinkin vain huijata itseäni kun tein kakeja paljon siten, että edessä oli hihna/lauta/kenkä tms. jolloin ei tietty liikkunut. Tähän ei mitään kikkakolmosia ollut Piallakaan, muuta kuin treeniä, treeniä.

Toditusaineistoa sunnuntailta. Kaikki kuvat Tiina Rissanen.

Ilmeellä