Lähes koko lokakuu on jäänyt kirjoittamatta, joten tässäpä tiivistelmä lokakuun tapahtumista. Alkukuusta sain viimein aikaiseksi Nalan steriloinnin ja leikkaus sujuikin tosi hyvin ja haava parani nopsaan. Jos olisin tiennyt, että paraneminen on noin helppoa niin olisin voinut kyllä leikkauttaa aikaisemminkin. Luonteesta en ole huomannut vielä ainakaan mitään muutosta. Antibioottikuurin päätyttyä Nala alkoi kuitenkin raapia vasenta korvaansa ja korva punoitti ja eritti paljon. Eläinlääkärissä käytiin vahvistamassa epäilykseni ja hiivahan siellä oli. Hiiva oli itseasiassa molemmissa korvissa vaikka vasen siis vain oireili. Kolmen viikon korvatippakuuria on vieläkin reilu viikko jäljellä. Korvat on kyllä jo paljon paremmat. 

Luca kävi 23. päivä mätsärissä pyörähtämässä. Ekassa kehässä juoksu meni ihan hyvin, mutta seisominen oli taas varsin jännittävää. Saatiin sininen nauha. Sinisten kehässä juoksu ei mennyt ihan nappiin kun kehä oli niin pieni ja takana tuleva tuli jo ihan hännässä kiinni. Seisominen sujui jo paljon paremmin, mutta ei kuitenkaan sijoituttu.  

26. päivä lenkillä hyökkäsi suuri irrallaan oleva koira lucan kimppuun sillä seurauksella, että Luca sai puremahaavoja etujalkoihin ja selkään. Lenkillä oli mukana myös Nala, mutta sitä irtokoira ei nähnytkään vaan hyökkäsi suoraan vaan Lucan kimppuun. Nala ja Luca olivat molemmat hihnassa hyökkäyksen sattuessa, mutta tilanne tuli niin nopeasti, etten ehtinyt kuin karjaista vieraalle koiralle, mikä ei riittänyt pysäyttämään sitä. Koira irrotti otteensa Lucasta vasta kun sen omistaja ehti paikalle ja sai revittyä sen siitä irti. Luca ontui vasenta etustaan heti. Varasin eläinlääkärin heti seuraavalle illalle ja yön aikana jalka olikin mennyt huonompaan suuntaan. Jalasta ei onneksi löytynyt mitään murtumia/venähdyksiä vaan oli vaan puremasta niin kipeä ja turvoksissa. Saatiin antibiooti- ja  tulehduskipulääkekuuri. Luca oli ilmoitettu Lahden näyttelyyn, mutta se jäi nyt tapauksen vuoksi väliin. Myöskään Jyväskylän näyttelyyn ei päästä lääkekuurien takia.