Aargh, ei se sitten tullut vieläkään! Tänään siis viides avoimenkoe Lucalle ja kolmas ykkönen jäi taas yhdeksän pisteen päähän.

Tuomarina Mauri Pehkonen.

Paikallamakuu: 10 Ei kyllä ihan kympin arvoinen. Peilin kautta sain kurkittua ja näin kun Luca nuuski ainakin kerran ihan kunnolla maata. Tuomarin mukaan koira tarkasti paikan, mutta ei ollut rauhaton.

Seuraaminen: 9 Ekalla suoralla pyrki vähän edistämään, muuten paikka pysyi hyvin. Tosin oli melko tiivis ja tuomaria häiritsi koiran pää joka liiaksi ohjaajan edellä. Kontakti ja vire kiva.

Liik.maahan: 0 Ei mennyt maahan. Annoin toisen käskynkin, mutta aivan liian myöhään eikä mennyt vielä silläkään. Hieno liik. seisominen.

Luoksetulo: 5 Tuplakäskyllä ihan ok pysähdys, mutta kun kutsuin luokse niin koira alkoi etsiä "heitettyä" ruokaa tai jotain ja jouduin antamaan uuden käskyn luoksetuloon

Liik. seis: 8 Ryökäle kääntyi taas katsomaan perään kun kävelin takana

Noutaminen: 9 En tiedä mistä lähti piste, ihan siisti nouto

Kauko-ohjaus: 9 taas ehkä vähän liikaa pisteitä. Eka istuminen taas vähän siinä ja siinä ennakoiko, toiseen maahanmenoon tuplakäsky

Estehyppy: 9 Hyvä, ei kolistellut hyppyä. Piste lähti siitä kun koira istui esteen taakse hyppylinjasta vinoon. En tiennyt, että tästäkin vähennetään pisteitä. Tuostahan pitäisi saada enemminkin extrapojoja kun koira suorittaa kuitenkin käskyllä paluuhypyn vaikka istuukin esteen sivulla

Kokonaisvaikutus: 9 Koira työskentelee kivasti ja ohjaajalla miellyttävät käskyt.

Pisteitä 151, sija 4/4

Uutta ilmoa laitettu jo menemään. Tilastojen valossa ensi kerralla pitäisi vihdoin koulari tulla  ( II - I - II - I -II) .

Luoksetulon pysähdys on edelleen epävarma. Ja en tiedä miten sitä treenaisi kun suoralla ei voi tehdä pysäytystä kuin ehjä 1/20 kun ennakoi niin herkästi. Kiertämään ei Luca lähde niin kaukaa, että matkaa saisi tarpeeksi, ongelma kuitenkin nimenomaan pitkässä matkassa. Takapalkallakin (samanarvoinen edessä ja takana, jolloin vauhti säilyy paremmin) kokeiltu, mutta siinä pitäisi olla avustaja kun Luca tykkää muuten päättää itse milloin saa palkan.