Maanantaina oli Lucan agitreenit. Alkuun harjoiteltiin aan kontakteja. Vähän oli taas unohduksissa. Tuntuu, että kun siirryttiin ulos niin jo ne opitut asiat kontakteista jäi halliin . Aata ei pystytä oikein itsenäisestikään harkkaamaan kun kentällä oleva aa on vähän hankala laittaa matalaksi niin siihen tarvitsee useamman ihmisen. Pari kertaa otettiin sitten namilautasen kanssa niin sitten alkoi taas pysähdyskin palautua Lucan mieleen. Aan jälkeen otettiin rengasta muutama toisto. Sekin oli vähän unohtunut niin alkuun Luca meinasi tulla ali/sivusta. Otettiin sitten pari kertaa ihan reilusti autettuna niin sitten alkoi taas sujua. Renkaan takaa olisi ollut kiva varastaa, joten esteen takana istumista pitää taas harkkailla paljon. Sitten tehtiin kuudella hypyllä kivaa takaakierto/valssi-harjoitusta. Ensimmäinen kerta meni ihan nappiin (tuurilla), mutta sitten alkoi vaikeudet. Ekan esteen jälkeen sähläsin itse aina jotenkin niin, että koira pääsi luikahtamaan selän taakse jolloin se meni kakkoshypyn edestä päin eikä takaa niin kuin oli tarkoitus. Sähläysten jälkeen alkoi kuitenkin taas sujumaan. Pitäisi vaan itse olla nopea ja tarkka mitä käsillä tekee. Loppuun otettiin vielä kujakeppejä. 

Eilen mentiin mökille, missä otettiin Lucan kanssa kontakteja puomin alastulolla. Ne sujui ihan ok. Siiten kyhäsin kahesta hypystä ja putkesta pienen pakkovalssiharjoituksen, mitä oltiin joskus talvella tehty. Lucalla oli taas alkuun ongelmia esteen takana pysymisessä, joten palkkailin siitä, että malttoi vaan istua. Itse harjoitus sujui muuten ihan hyvin. Loppuun otettiin vähän vielä takaakiertoja yhdellä hypyllä. Nalakin pääsi tekemään näitä juttuja. Rimoja en ottanut sillekään se sai mennä myös speed-bumpeilla. Nala olikin ihan täpinöissään kun näki  mitä pääsee tekemään. Esteen takana odottamisessa oli silläkin ongelmaa ja sittenkin kun siellä malttoi pysyä niin koko koira vapisi innostuksesta. Ääntä tuli myös ihan kiitettävästi koko ajan mutta muuten Nala kyllä veti hyvin. Tai liekkö sitten itsekin ohjasin paremmin kun koira ei tullut kertaakaan näpeille. Tuolla kun on pikkuisen sitä ongelmaa, että kun ohjaus on pielessä ja  Nala ei tiedä mitä pitäisi tehdä niin sitten käydään lahkeeseen kiinni. Loppuu otin vielä Nalan kanssa pari luoksetulon stoppia siten, että lähetin sen putkeen ja pysäytin sen jälkeen. Tämä toimi hyvin!  

Tänään Joni ja iskä askarteli minulle uudet irtokepit niin luca pääsi sitten ottamaan vielä kujaa pari kertaa ja Eetun kanssa otettiin sitten ihan oikea pujottelu paristi ja vielähän se sujui, vaikkei vauhti mikään päätähuimaava ollutkaan