Viime lauantaina kisattiin Joensuussa Allan Mattssonin radoilla. Nollia ei irronnut tältä reissulta, mutta saatiin kuitenkin kotiintuomisia palkintosijoista.

A-rata: HYL, Luca otti elämänsä ensimmäisen virheen puomin ylösmenolta heti radan alussa. Lisäksi yksi rima tuli alas ja hyl tuli sitten keppien jälkeiseen ansahyppyyn jonka Luca kävi hyppäämässä extrana. Samaiseen kohtaan kosahti monen muunkin rata.

B-rata: 5vp, aargh taas yksi onneton rima helpossa kohtaa, näitä on jo liikkaa. Sija 3/11.

C-rata: 10vp. Luca aloitti kepit vasta toisesta välistä vaikka kulma kepeille oli helppo. Pitkällä loppusuoralla en pysynyt mukana ja Luca ei lukinnutkaan viimeistä hiukan sivussa ollutta hyppyä vaan kirmasi ohi, joten tästä kielto. Sija 2/12.

Sunnuntaina sain ajatuksen kysäistä vielä paikkaa tämän päiväiseen Saksanpaimenkoiraliiton käyttäytymiskokeeseen, josta oli siis ilm. päättynyt jo aikaisemmin. Tilaa oli vielä joten päästiinkin sinne jo tänään.
Tottiskentä oli nurmipohjainen ja viikkojen sateiden jäljiltä todella märkä ja mutainen. Tuomarin arvostelua en enää tarkemmin muista, mutta jotenkin näin se meni.

Seuraaminen taluttimessa: ok, täyskäännökset pitäisi ohjaajan kävellä tarkemmin

Seuraaminen vapaana: ensimmäinen oikealle käännöksen jälkeen alkoi Lucalla vähän vire laskea ja erkani sivusuunnassa hiukan, jotenkin tsemppasi kuitenkin loppuunsaakka. Perusasennot saisi olla vielä nopeammat ja täyskäännökset taas tarkemmin.

Liik. istuminen: ok

Liik. maahan: maahanmenokohta oli pelkkää mutaa ja Luca neiteili eikä mennyt maahan ensimmäisellä ja toisellakin jätti kyynärät ilmaan. Pysyi kuitenkin siinä asennossa kutsuun saakka. Lopun tuli suoraan sivulle.

Paikallamakuu: selvittiin tästä melko helpolla kun parina ollut koira keskeytettiin jo hihnaseurauksen jälkeen. Tuomari oli kuitenkin sitä mieltä. että Luca näytti tässä jo hyvin osaamisensa; makasi varmana ja rauhallisena. Pelkäsin vähän, että alkaa laiduntamaan kun paikallamakuupaikassa oli pitkä heinikko, mutta olikin ollut skarppina.

Kaupunkiosuus tehtiin ABC: pihassa. Luca sai vähän ylimääräistä häiriötä kun kaupassa asioiva mies jätti räyhäävän koiransa kulkureitille parkkiin. Juuri meidän kohdalla koira hyökkäsi kohti ja rähisi ja vähän piti sitten Lucankin karvoja nostella ja taisipa jopa murahtaakin. Koe kuitenkin hyväksytysti läpi ja Lurpalle BH-koulari :)